Тук ще намерите главно някои
устройства за риболов. Засега са сравнително малко, но скоро ще бъдат поставени и още.

Винтер - (Сляп кош). №031Лого

Технически данни: Рибарския уред "Винтер (сляп кош)", е изключителнодобро устройство за ловене на риба без да стоите и да чакате да се хване нещо. То се потапя там където има риба и се оставя за известно време, след което се прибира с хванатата в него риба. Може да се поставя във всякъкви условия, водоеми, реки, язовири, блата, езера и др. Винтера може също да се прави с различни големини за различни видове риба. Тук е показан сравнително голям, но със ситна мрежа, което го прави стандартен. Хубавото на този уред е, че след като веднъж рибата влезе във винтера, тя неможе да излезе.
Време за изработка 3 часа. Трудност по скалата от 1 до 10 е 6.

Какво е нужно. Цена 5 лв.
Платен файл. - Цена 5 лв.

Обикновена макара + водачи. №049Малка илюстрация (снимка).

Технически данни: Тук е показано как да си направите лесно обикновена макара и водачи. Макарата е от модела който се използва главно за лов на муха, става почти същата. Но също се използва и за обикновен риболов на плувка (леко). Тази макара се поставя главно на обикновен телескопичен прът (от тези които кордата се връзва на върха им), така с нейна помощ ще можете да хвърляте въдицата, на около три пъти по-голямо разстояние. Освен това прибирането (скатаването) на въдицата, става много по-лесно и бързо.
Време за изработка 1 час. Трудност по скалата от 1 до 10 е 4. Безплатен файл.
Какво е нужно.


Въдица за раци. №045Лого

Технически данни: Тази въдица е главно за прави раци, но става и за криви. За разлика от другите уреди, с тази въдица ловенето е доста забавно и приятно.
Време за изработка 10 минути. Трудност по скалата от 1 до 10 е 2. Безплатен файл.
Какво е нужно.


Въдица за жаби. №044Лого

Технически данни: Този модел въдица за жаби е най-обикновен. Доставя удоволствие и забавление при лова и дава сравнително добри резултати.
Време за изработка 10 минути. Трудност по скалата от 1 до 10 е 1. Безплатен файл.
Какво е нужно.


Скоба за поставяне на въдици - Обикновена. №032Малка илюстрация (снимка).

Технически данни: Този вид скоба е най-обикновена, но много ефикаснаи се прави лесно. Тя се използва за поставяне на въдицата в нея, когато вече сте я хвърлили във водата. Много е удобно ако ловите с няколко въдици едновременно и сте си направили няколко скоби. Скобата става за всякакви видове рибарски пръчки. Въдицата се поставя и се вади много лесно и бързо от скобата, ако трябва бързо да засечете риба.
Време за изработка 30 минути. Трудност по скалата от 1 до 10 е 3. Безплатен файл.
Какво е нужно.


Мини калдарма - Рачило. №064Мини калдарма - Рачило

Технически данни: Мини калдарма (Рачило) е добре познат уред на повечето рибари. С него може да се хваща дребна риба и раци. Изключително ефективен уред в някои случаи. Тук показваме как сравнително лесно може да си направите този уред.
Време за изработка 1 час. Трудност по скалата от 1 до 10 е 5.
Какво е нужно. Безплатен файл.